Регулятори США схвалили операцію: Nokia купить Alcatel-Lucent за 15,6 мільярда євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятори США схвалили операцію: Nokia купить Alcatel-Lucent за 15,6 мільярда євро

Фондовий ринок
448
Комітет з іноземних інвестицій США схвалив угоду з купівлі одним з найбільших у світі виробників телекомунікаційного обладнання, фінською Nokia, компанії Alcatel-Lucent за 15,6 мільярда євро, випливає з прес-релізу фінської компанії.
Раніше угоду схвалив Міністерство юстиції США. У результаті дане схвалення стало останнім з тих, яке необхідно було отримати компанії в США для завершення угоди.
“Обидві компанії продовжать активно працювати з декількома рештою регулюючими органами в необхідних юрисдикціях для отримання їх укладення якомога швидше”, – йдеться в повідомленні. Також дана угода вимагає схвалення акціонерів Nokia. Завершення операції очікується в першому півріччі 2016 року.
У квітня 2015 року Nokia і Alcatel-Lucent підписали меморандум про злиття. Акціонери Alcatel отримають премію у розмірі 28% від середньої вартості акції за останні три місяці і 0,55 акції об’єднаної компанії за один папір Alcatel. Об’єднана компанія буде називатися Nokia Corporation, частка Nokia в ній складе 66,5%, Alcatel – 33,5%. У липні угода отримала схвалення Єврокомісії.
Nokia – фінська транснаціональна компанія, виробник телекомунікаційного устаткування для мобільних, фіксованих, широкосмугових і IP-мереж, розробник картографічного сервісу here.com.
Alcatel-Lucent – партнер сервіс-провайдерів, корпоративних замовників і державних структур у багатьох країнах світу з постачання рішень для надання кінцевим користувачам послуг передачі голосу, відео і даних. Штаб-квартира компанії, утвореної в 2006 році шляхом злиття телекомунікаційних гігантів Alcatel і Lucent Technologies, розташована в Парижі.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас