Регулятор може визнати проблемними півсотні банків, - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор може визнати проблемними півсотні банків, - джерело

Кредит&Депозит
5607
Національний банк (НБУ) продовжує аналіз структури власності та пошук кінцевих бенефіціарів ще близько півсотні діючих банків, а подана цими фінансовими установами інформація відповідає лише формальним вимогам законодавства про розкриття кінцевих власників, але не є повною з погляду регулятора. Про це повідомив FinClub джерело в НБУ.
“Близько півтора десятка банків вже отримали від нас офіційне повідомлення, що їх структура власності непрозора. Ми дали термін на виправлення, і якщо Нацбанк не отримає повну достовірну інформацію про власників- Банки будуть визнані проблемними і можуть потрапити у відання Фонду гарантування вкладів фізосіб”, – розповів співрозмовник в НБУ.
У бесіді він уточнив, що 5 банків з 137 діючих на сьогоднішній день, не надали повні дані про структуру власності. Ще близько півсотні банків виконали вимогу закону про розкриття інформації про кінцевих власників формально, але регулятор вважає подану інформацію неповною, тому продовжує перевірку наданих документів.
Раніше голова Національного банку Валерія Гонтарєва заявила, що робота по розкриттю кінцевих бенефіціарів банків ще триває і пригрозила ліквідацією тим фінансовим установам, які не зроблять цього.
“Близько 25 банків намагаються узаконити своїх власників, і одночасно в 30 банках ми проводимо перевірку майнового стану поточних власників, оскільки у нас є сумніви, що вони реальні акціонери, а не номінальні власники акцій. Наше завдання – повне розкриття структури власності всіх банків до кінця цього року Банки, які цього не зроблять, підуть у Фонд гарантування вкладів”, – заявляла Гонтарєва.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас