НБУ тимчасово позбавив акціонера "Фінбанку" права голосу в банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ тимчасово позбавив акціонера "Фінбанку" права голосу в банку

Фондовий ринок
458
Нацбанк тимчасово позбавив Олександра Грановського права голосу всіх належних йому акцій ПАТ “Фінбанк”, що становить 73,371% статутного капіталу банку.
Відповідне рішення ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем, повідомляє прес-служба регулятора.
Як наголошується, в період з жовтня 2014 року до квітня 2015 пакет акцій банку неодноразово розподілявся між дрібними акціонерами з метою приховування реальних власників.
Так в жовтня 2014 року ПАТ “Фінбанк” повідомив НБУ, що його акціонерами є особи, які не є власниками істотної участі, не уточнюючи інформацію про цих осіб.
У січня 2015 року банк повідомив, що серед його акціонерів є 30 юридичних і 67 фізичних осіб, а станом на квітень 2015 загальна кількість акціонерів банку збільшилася до 117 осіб.
20 травня 2015 Нацбанк оштрафував Грановського за порушення порядку придбання істотної участі в банку.
Грановський, який у той час прямо володів 9,2061% акцій банку, у жовтні 2014 року отримав незалежну від формального володіння можливість вирішального впливу на управління та діяльність ПАТ “Фінбанк”, не отримавши згоди Нацбанку.
Крім накладення штрафу, Нацбанк зобов’язав Грановського у тримісячний термін надати номінальним акціонерам банку обов’язкове до виконання вказівку про відчуження акцій, контроль над якими був придбаний з порушенням закону, на користь третьої особи, яка буде відповідати вимогам НБУ до власника істотної участі в банку або оформити на себе право власності на ці акції після отримання погодження Нацбанку.
Згідно з відомостями про структуру власності ПАТ “Фінбанк” станом на 3 червня 2015 Грановський вже був фактичним власником 73,371% акцій банку.
Однак регулятору знову не було подано пакет документів для погодження набуття істотної участі в банку до її вступу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас