Купівля ВБР власником мережі "Ельдорадо" визнана законною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купівля ВБР власником мережі "Ельдорадо" визнана законною

Фондовий ринок
1038
Господарський суд Києва визнав законним договір купівлі неплатоспроможного Всеукраїнського банку розвитку (ВБР) контрольованої власником мережі “Ельдорадо” Віктором Поліщуком компанією “Екосіпан”.
Про це йдеться в рішенні суду від 4 вересня.
27 листопада Національний банк відніс ВБР до категорії неплатоспроможних, після чого в банк була введена тимчасова адміністрація строком до 27 лютого, а потім продовжена до 27 березня.
При здійсненні тимчасової адміністрації, Фонд гарантування визначив для ВБР оптимальним способом виведення з ринку – продаж інвестору, а переможцем конкурсу оголошено ТОВ “Екосіпан”.
У березні “Екосіпан” отримав дозвіл Антимонопольного комітету на покупку акцій ВБР і погодив в НБУ придбання істотної участі в банку, після чого звернувся до Фонду гарантування вкладів для укладення договору купівлі-продажу.
У свою чергу 27 березня ФГВФО запропонував Нацбанку відкликати ліцензію і ліквідувати ВБР, у зв’язку, з чим продовжив повноваження тимчасового адміністратора банку.
Після цього “Екосіпан” звернувся до суду з вимогою заборонити НБУ приймати рішення про ліквідацію банку і визнати “Екосіпан” власником банку. У квітні суд задовольнив прохання компанії частково і заборонив регулятору відкликати ліцензію у ВБР, а Фонду заборонив припиняти роботу тимчасового адміністратора.
14 серпня Господарський суд Києва прийняв позов “Екосіпан” про визнання договору купівлі / продажу ВБР укладеним і призначив засідання на 1 вересня.
Після триденної перерви, 4 вересня суд вирішив задовольнити позов “Екосіпан” і визнати договір купівлі ВБР ув’язненим.
Як повідомив директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін, Фонд має намір оскаржити рішення суду від 4 вересня.
Як повідомляло агентство, ТОВ “Екосіпан” контролюється власником мережі “Ельдорадо” Віктором Поліщуком і є власником банку “Михайлівський”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас