НБУ намагається відновити репутацію топ-менеджерів банків-банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ намагається відновити репутацію топ-менеджерів банків-банкрутів

Кредит&Депозит
2950
Національний банк (НБУ) шукає спосіб, як відновити довіру до банкірів, чия репутація вважається зіпсованою внаслідок роботи в банках-банкрутах.
Про це у Facebook написав директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування НБУ Леонід Антоненко.
За його словами, в червні Нацбанк прийняв жорсткі правила оцінки ділової репутації банкірів. Особи, що працювали на керівній посаді досить тривалий час напередодні банкрутства банку, не можуть прийти на керівну посаду в інший банк протягом трьох або десяти років.
“Сьогодні обговорили з представниками банківських асоціацій проект Концепції відновлення репутації тих банкірів, хто, на думку банківського співтовариства, постраждав незаслужено”, – повідомив пан Антоненко.
Зокрема, планується обрати представницький орган, включає голів правління та наглядових рад банків, який буде подавати клопотання Нацбанку про відновлення зіпсованої репутації банкірів, за яких банківське співтовариство готове поручитися.
“Фінальне рішення в будь-якому випадку залишається за Нацбанком. Наглядовий комітет може відхилити клопотання, пояснивши мотиви прийнятого рішення. Нацбанк прийняв рішення не поширювати процедуру відновлення репутації на власників збанкрутілих банків. У цьому питанні ми мислимо однаково з МВФ”, – зазначив представник НБУ.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас