НБУ оштрафував іноземну компанію на 1,2 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оштрафував іноземну компанію на 1,2 млн грн

Кримінал
1133
Національний банк (НБУ) оштрафував румунську компанію Асіто Капітал (Asito Kapital SA) на 1,2 млн грн за порушення порядку придбання істотної участі в ПАТ “Смартбанк”.
“Компанія Asito Kapital придбала 99% акцій ПАТ” Страхова компанія “Стар-Поліс”, якому належить 40% акцій банку. Угода відбулася без погодження Національного банку України, порушником не було повідомлено НБУ про намір опосередковано придбати істотну участь у банку і не представлений відповідний пакет документів “, – йдеться в повідомленні Нацбанку.
Штраф у розмірі 1,2 млн грн підлягає сплаті ПАТ “Страхова компанія” Стар-Поліс “, через яке Asito Kapital придбала істотної участі в банку, протягом 10 календарних днів з дня отримання копії рішення.
Крім того, Національний банк тимчасово, до усунення порушення, позбавив права голосу акціонера Смартбанка – ПАТ “Страхова компанія” Стар-Поліс “- і призначив службовця Національного банку довіреною особою, якому передав право голосу щодо відповідних акцій ПАТ” Смартбанк “і право брати участь в управлінні банком, що випливає з володіння цими акціями.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас