Помер третій поранений під час зіткнень під Радою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Помер третій поранений під час зіткнень під Радою

Кримінал
2513
Від поранень, викликаних вибухом гранати під час зіткнень, що сталися в понеділок біля будівлі Верховної Ради України, сьогодні померли ще двоє осіб.
“Від ран після вчорашнього вибуху гранати помер у лікарні ще один (боєць) Нацгвардії в / ч 3027 Сластиков Дмитро, призовник із Жовтих вод”, – написав глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок.
Через кілька хвилин після цього повідомлення Аваков знову написав: “Від ран помер другий з ранку боєць (У госпіталі МВС. Тільки що – Богдан Дацюк – вч.3027 ..24 року … Троє загиблих нацгвардейців”.
Пізніше Аваков спростував цю інформацію. “Вижив Дацюк !! Поквапилися лікарі”, – написав він у себе в Twitter.
Глава МВС уточнив, що станом на 11:40 після подій під Радою загинули двоє бійців Нацгвардії, 130 людей поранено, у тому числі 6 тяжкопоранених.
Народний депутат Ольга Богомолець пізніше повідомила, що помер ще один поранений під Радою хлопець. “В Олександрівській лікарні помер ще один, вже третій поранений вчора під Верховною Радою. Хлопець з Херсона 1995 року народження отримав несумісні з життям осколкові поранення головного мозку. Щирі співчуття родині загиблого”, – написала вона у своєму Фейсбук.
Національна гвардія України підтвердила, що ще один військовослужбовець-гвардієць помер від поранень, отриманих напередодні біля Верховної Ради.
“Третій військовослужбовець-гвардієць пішов з життя від поранень, отриманих під час вибуху під Верховною Радою України. Солдат строкової служби Костін Олександр Сергійович отримав важкі осколкові поранення в результаті вибуху. У нього була відкрита черепно-мозкова травма і проникаюче поранення грудної клітки. Майже добу юнак перебував у комі у вкрай важкому стані в Олександрівській клінічній лікарні Києва “, – йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії у Фейсбуці.
Загиблий гвардієць проходив службу у військовій частині №3027 Національної гвардії України. Народився в 1995 році в Херсонській області.
Як повідомлялося, в понеділок, 31 серпня, Верховна Рада України в першому читанні 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади. Після цього під будівлею парламенту почалися сутички мітингувальників, які виступають проти голосування за даний законопроект, з правоохоронцями. В результаті зіткнень і кинутої в правоохоронців гранати загинув один солдат строкової служби Національної гвардії України.
У МВС України повідомили, що станом на ранок вівторка в госпіталях і лікарнях Києва знаходиться 141 постраждалий в результаті заворушень під Верховною Радою 31 серпня. Десять з них перебували у важкому стані. Пізніше в МВС уточнили, що з 141 госпіталізованих 131 людина – міліціонери і гвардійці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас