У Раді пропонують дозволити в ряді випадків зарахування зустрічних вимог в неплатоспроможних банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пропонують дозволити в ряді випадків зарахування зустрічних вимог в неплатоспроможних банках

Кредит&Депозит
478
Депутат Верховної Ради від фракції “Народний фронт” Костянтин Матейченко пропонує парламенту дозволити зарахування зустрічних вимог в неплатоспроможних банках в ряді випадків.
Про це йдеться в зареєстрованому 27 серпня, законопроекті №2530а.
Згідно із законодавством, зарахування зустрічних вимог заборонено при введенні тимчасової адміністрації в банк.
Депутат пропонує дозволити зарахування зустрічних вимог в неплатоспроможних банках, у разі якщо боржник банку є його кредитором, а за кредитним договором не було заміни застави.
Також зарахування зустрічних вимог може бути здійснене, якщо боржник є підприємцем із зони АТО, а також у тому випадку, якщо кошти знаходилися на поточних / депозитних рахунках боржника на дату введення тимчасової адміністрації і договірне списання з цих рахунків передбачено умовами укладених сторонами договорів.
На думку автора законопроекту, це дозволить зберегти кошти Фонду гарантування вкладів, Національного банку та державного бюджету за рахунок створення дієвих механізмів процесу задоволення якомога більшого обсягу вимог кредиторів.
Зарахування зустрічних вимог – спосіб бухгалтерських розрахунків між двома або більше сторонами, які є по відношенню один до одного дебіторами і кредиторами, який дозволяє обмежити використання платіжних коштів при врегулюванні чистого сальдо їх взаємних розрахунків.
Як повідомляло агентство 12 серпня закон, яким удосконалено систему гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку, набув чинності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас