Надійні банки України - рейтинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надійні банки України - рейтинг

Кредит&Депозит
30692
У липні обсяги депозитів в українських банках знову почали скорочуватися після тримісячного приросту. За минулий місяць вкладники забрали з рахунків у національній валюті 4,1 млрд грн. З валютних рахунків було виведено 500 млн доларів США.
Для вкладників, які не планують забирати депозити, або готові зробити новий вклад, експерти «Українського кредитно-рейтингового агентства» оновили рейтинг надійності депозитів.
Рейтинг заснований на аналізі фінансової стійкості банку та можливості залучення фінансової допомоги. У процесі розрахунку рейтингу були враховані такі критерії: ринкова частка, капіталізація, ліквідність, якість активів і пасивів, ефективність діяльності банку, а також дотримання термінів видачі депозитів.
\
В оновленій версії рейтингу спостерігається тенденція скорочення кількості банків з найвищим рівнем надійності депозитів. Тільки одна вітчизняна фінустанова – «Укргазбанк» отримала статус найвищої надійності.
У попередній редакції рейтингу, нарівні з «Укргазбанком», найнадійнішим банком країни вважався «Сбербанк Росії». Зараз фінустанові присвоєна категорія «B».
А в березні в категорію «А» входило відразу 4 банки: «Укргазбанк», «Ощадбанк», «Укрексімбанк» і «Сбербанк Росії».
«Українське кредитно-рейтингове агентство» призупинило оцінку надійності банку «Фортуна». У рейтингах інших аналітичних ресурсів показники стійкості банку падають і на сьогоднішній день, за даними сайту Мінфін, співставні з положенням банку «Фінанси та Кредит».
«Фінанси та Кредит» вже кілька місяців перебуває в категорії банків із захистом вкладів нижче середнього рівня. У серпні акціонери прийняли рішення докапіталізувати установу на 2,5 млрд гривень за рахунок публічного розміщення акцій.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас