Яценюк доручив Держфінінспекції провести комплексну перевірку ТОП-20 держкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк доручив Держфінінспекції провести комплексну перевірку ТОП-20 держкомпаній

Казна та Політика
465
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Державній фінансовій інспекції провести комплексну перевірку топ-20 державних компаній, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) Айварас Абромавічус.
“Прем’єр доручив Держфінінспекції організувати комплексні перевірки в ТОП-10 в ТОП 20 держкомпаній”, – сказав міністр на зустрічі в Кабінеті міністрів України.
А.Абромавічус зазначив, що перевірками будуть охоплені підприємства, що знаходяться в управлінні МЕРТ (у тому числі – “Укрхімтрансаміак”), підприємства під управлінням Мінпаливенерго і підприємства аграрної сфери (у тому числі – “Укрспирт” і ДПЗКУ).
За словами міністра, таке доручення послідувало після того, як прем’єр ознайомився з результатами перевірки державної компанії “Електроважмаш”, яка знаходиться під управлінням МЕРТ.
За словами А.Абромавічуса, міністерство отримало доступ до одного з контрактів цієї компанії, з якого випливало, що кошти з “Електроважмашу” виводилися через фірми “прокладки”, зокрема за цим контрактом одна з всесвітньо відомих компаній закупила через фірму “прокладку”, зареєстровану в квартирі в Харкові, вироблене на “Електроважмаші” обладнання вартістю понад $1 млн. У результаті більше половини виручених коштів від контракту отримала фірма “прокладка”.
А.Абромавічус сказав, що МЕРТ відсторонив керівника “Електроважмашу” Володимира Глушакова і призначив в.о. першого заступника. МЕРТ планує провести конкурс на посаду керівника “Електротяжммаша”.
Міністр зазначив, що “Електроважмаш” потрапив до списку перевірки Держфінінспекції, його діяльність перевірять інші правоохоронні органи.
А.Абромавічус зазначив, що багато держпідприємств демонструють мінімальний прибуток від своєї діяльності при багатомільярдних оборотах, тому є підозра, що схеми розкриті тільки в одному контракті “Електроважмашу” можуть існувати і в інших компаніях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас