Чим влада Київської області буде заманювати інвесторів у індустріальні парки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим влада Київської області буде заманювати інвесторів у індустріальні парки

675
“Є земельні ділянки, що відповідають технічним та інфраструктурним вимогам у Баришівському, Білоцерківському, Бориспільському, Вишгородському, Таращанському, Тетіївському, Яготинському та інших районах. Планується переобладнати під парки промислові території, що простоюють, яких за межами 50-км радіуса від Києва налічується більше 25”, – розповів у своєму блозі перший заступник Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.
За його словами, Київська обласна держадміністрація піде назустріч тим підприємствам, які зацікавляться розміщенням своїх потужностей в області.
“Низька орендна плата за землю та виробничі приміщення в порівнянні з Києвом, наявність достатньої кількості кваліфікованої робочої сили, зручні транспортні розв’язки, наявність необхідних комунікацій (електро-, газо-, водопостачання, каналізація та інше), гарантія прозорості взаємодії з дозвільними і контролюючими органами “, – запевнив чиновник.
Разом з тим, Парцхаладзе розповів, що в Київській області можливе створення індустріальних парків за принципом brownfield – на територіях, де раніше велася промислова діяльність, розвинені інфраструктура і підведені необхідні комунікації, і greenfield – зведення виробничих приміщень “з нуля”, спеціально під кожного інвестора .
Перенести своє виробництво зі столиці в область вже сьогодні готова компанія Coveris – великий міжнародний виробник пластикової упаковки. “Це проект зі стовідсотковими польськими інвестиціями, і, за попередніми підрахунками тільки він один поповнить бюджет області як мінімум на мільйон” податкових “гривень”, – зазначив Парцхаладзе.
Також є й інші попередні домовленості. Так, у Вишгородському районі передбачається реалізація проекту з розширення виробництва броньованих військових автомобілів для зони АТО, очікуваний обсяг інвестицій – 20 мільйонів гривень. У проекті – створення великого логістичного комплексу з використанням залізничних перевезень.
“Створення індустріальних парків в Київській області промислово розвантажить столицю, підприємства в ІП зможуть працювати в комфортних умовах, розширювати виробництва, впроваджувати нові технології і розвивати якісну логістику, що дозволить завойовувати нові сегменти на ринках. Більш низька порівняно з Києвом оренда землі і вартість робочої сили дасть відчутну економічну прибуток “, – підсумував Парцхаладзе.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас