Найбільший виробник солі "Артемсіль" знову підпорядковується Мінагропроду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший виробник солі "Артемсіль" знову підпорядковується Мінагропроду

Аграрний ринок
363
Кабінет міністрів України скасував своє розпорядження №1040 від 17 липня 2014 року “Про передачу цілісного майнового комплексу державного підприємства” Артемсіль “до сфери управління Міністерства інфраструктури” як таке, що не було реалізовано.
Таке рішення закріплене розпорядженням Кабміну №865-р від 26 серпня 2015 року.
Як повідомлялося, Кабмін в липні 2014 розпорядився передати ЦМК ДП “Артемсіль”, найбільшого виробника кухонної солі в Центральній і Східній Європі, зі сфери управління Міністерства аграрної політики і продовольства до сфери управління Міністерства інфраструктури.
Максим Бурбак, який займав на той момент посаду міністра інфраструктури, пояснював необхідність прийняття цього рішення тим, що “Артемсіль” виробляє продукцію не тільки для харчової промисловості: “є варіант використання для піщано-соляної суміші для посипання доріг, хімреактиви для очищення води”.
Проти такого перепідпорядкування виступив екс-міністр агрополітики та продовольства Ігор Швайка. Крім того, колектив “Артемсолі” заявляв про можливість звернення до президента і прем’єр-міністра з приводу їх переведення з підпорядкування Мінагропроду в Мінінфраструктури.
ДП “Артемсіль” – найбільше підприємство з видобутку та реалізації кухонної солі (NaCl) на території Центральної та Східної Європи. Виробничі потужності ДП “Артемсіль” знаходяться в Соледарі (Донецька обл.). Підприємство експортує продукцію в 22 країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас