Україна підписала договір із Всесвітнім банком: позичила $500 млн на прискорення реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підписала договір із Всесвітнім банком: позичила $500 млн на прискорення реформ

Казна та Політика
218
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус і голова представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан підписали договір про виділення Україні другого кредиту в обсязі 500 млн дол. для прискорення реформ.
Підписання договору відбулося в Києві сьогодні, 27 серпня.
За словами Абромавічуса, кредит виданий строком на 16 років, з пільговим періодом 7 років, протягом якого Україна не буде виплачувати тіло кредиту, а лише відсотки, які складуть 1,25%.
Крім того, міністр зазначив, що ці кошти прискорять проведення реформ в Україні, зокрема в енергетичному секторі, у поліпшенні умов для ведення бізнесу і в соціальній сфері.
Нагадаємо, в липні Верховна Рада України прийняла пакет законів, що дозволили нашій країні виконати ряд умов отримання кредитів по лінії Міжнародного валютного фонду, Світового банку, а також урядів Японії та Німеччини.
Україна з початку року отримала від зовнішніх кредиторів близько 8 млрд дол., включаючи 6,7 млрд дол. першого і другого кредитних траншів за програмою EFF з Міжнародним валютним фондом, 1 млрд дол. в якості фінансових гарантій від уряду США. Крім того, Київ очікує 300 млн дол. від уряду Японії і 200 млн дол. від уряду Німеччини. Восени 1 млрд дол.виділить уряд США – у формі фінансових гарантій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас