Зубко хоче отримати від німецького держбанку KfW €250 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко хоче отримати від німецького держбанку KfW €250 млн

Казна та Політика
459
Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявляє про подачу на розгляд державному банку KfW (Німеччина) проектів модернізації інфраструктури та енергетики для отримання фінансування на суму близько 250 млн євро.
“Зокрема, передбачається на суму 150 млн євро реалізувати проекти в сфері енергетики – це реконструкція трансформаторних підстанцій, то що може дозволити збалансувати енергоринок”, – сказав Зубко.
Також на розгляд банку були подані проекти з модернізації інфраструктури на суму близько 100 млн євро.
Зокрема, передбачається за рахунок цих коштів профінансувати будівництво доріг “Запоріжжя – Маріуполь” і “Харків – Куп’янськ – Сватове”.
Віце-прем’єр зазначив, що загальна сума коштів, яку Україна може отримати від банку KfW, становить 500 млн євро, з них 200 млн євро – макрофінансова допомога і 300 млн євро – кошти на відновлення інфраструктури регіонів, що межують із зоною проведення антитерористичної операції (АТО ).
Як повідомляло агентство, 10 липня Зубко заявляв, що Донецька і Луганська області надали держбанку KfW проекти відновлення інфраструктури регіонів для отримання фінансування на суму близько 10 млн євро.
1 квітня Україна і Німеччина домовилися про виділення 500 млн євро нецільового кредиту на відновлення Донбасу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас