Розширення повноважень регіонів підтримує 41% українців (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розширення повноважень регіонів підтримує 41% українців (опитування)

Казна та Політика
486
Україна має залишатися унітарною державою з розширеними повноваженнями регіонів, – так вважає 41% респондентів.
Про це йдеться в опитуванні Інституту соціології НАН України.
Згідно з опитуванням, думки населення щодо найбільш бажаного варіанту територіального устрою країни дещо розділилися, проте переважає позиція, що Україна має бути унітарною державою з розширеними повноваженнями регіонів. Таку думку висловили 41% опитаних. У свою чергу 37% респондентів вважають, що Україна повинна залишатися унітарною державою з існуючими зараз повноваженнями регіонів.
Федеративний устрій країни підтримують 8%, а ймовірний вихід зі складу України у випадку, якщо цього захочуть жителі регіону – 6,5%.
Майже у всіх регіонах України більшість вважає найбільш оптимальним для свого регіону залишатися у складі унітарної України з розширеними повноваженнями (53,5% – на Заході, 53% – у Центральних областях, 53% – на Сході, 44% – на Донбасі, у Південному регіоні думки розділилися: 43% хотіли б розширення повноважень свого регіону, 43% бажають залишити все як є).
Загальнонаціональне опитування населення України було проведене Інститутом соціології НАН України у співпраці з Благодійним фондом “Інтелектуальна перспектива” з 26 червня по 18 липня 2015 року з квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення (від 18 років).
Опитування здійснювалося в усіх областях України (крім АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей), методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Всього опитали 1802 людини. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас