Мінфін "засекретив" від бізнесу нові податки, - Назаренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін "засекретив" від бізнесу нові податки, - Назаренко

Казна та Політика
2372
Міністерство фінансів не поінформувало бізнес-асоціації про можливе введення оподаткування автомобілів не старше 5 років.
Про це на своїй сторінці в Facebook написав Генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.
“На сайті Мінфіну говориться, що до роботи за проектом податкової реформи, яка передбачає нові податки на авто не старше 5 років” були залучені громадськість та бізнес-асоціації “. Я вже зателефонував керівникам 18 бізнес асоціацій і вони підтвердили, що їх не тільки“не залучали”, але навіть не інформували про нововведення”, – зазначив Назаренко.
“Я офіційно заявляю, що Всеукраїнську асоціацію автомобільних імпортерів і дилерів, яка включає в себе 528 підприємств, ніхто до роботи над цим проектом не привертав і ніхто навіть не інформував про нововведення”, – підкреслив Назаренко.
Він пояснив, що проект податкової реформи так і не був вивішений на сайті Мінфіну для громадського обговорення. “А за словами Олени Макєєвої (заступник міністра фінансів – Ред.) автовласники” з розумінням “поставилися до нового податку. Де ці автовласники, які підтримали нові податки? Або хтось відрапортував про те, що погодив?”, – Обурений Назаренко.
Нагадаємо, Мінфін збирається найближчим часом переписати більше половини Податкового кодексу. На початку тижня відомство представило презентацію податкової реформи, в якій, зокрема, йшлося про нові податки для власників машин і квартир.
Після того, як підняті у презентації теми викликали серйозний суспільний резонанс, міністр фінансів Наталія Яресько підкреслила, що презентація – це ще не проект податкової реформи. “З нашої точки зору, реформи – це щось більше, ніж просто ставки податків. Для того, щоб показати, які ще є проблеми і питання, які має вирішити майбутня реформа, ми й підготували презентацію”, – заявила Яресько.
При цьому проект податкової реформи має бути розглянутий на засіданні Національної ради реформ вже 27 серпня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас