В Індії з'являться "платіжні банки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Індії з'являться "платіжні банки"

Кредит&Депозит
343
У спробі стимулювати фінансову інтеграцію в країні, Резервний банк Індії дав дозвіл 11 претендентам – включаючи телекомунікаційні компанії, технологічні фірми поштову службу країни – на отримання банківських ліцензій.
Таким чином, в Індії будуть створені так звані “платіжні банки”. Отримали ліцензію компанії зможуть приймати депозити в розмірі до 1 рупії Lakh (100000 рупій, або $ 1530), випускати дебетові і банкоматні картки, а також здійснювати онлайн-транзакції. При цьому їм не дозволяється видавати кредити.
Як повідомив Резервний банк Індії, він отримав 41 заявку, з них 11 компаній отримали попередній дозвіл на отримання ліцензії. Тепер у них є 18 місяців, щоб привести свою діяльність у відповідність до вимог і отримати повноцінну ліцензію. У найближчому майбутньому підтвердження отримають більше заявників.
Серед претендентів в платіжні банки – телекомунікаційні компанії Vodafone M-Pesa і Bharti Airtel, технологічні компанії Fino PayTech і Tech Mahindra, а також компанія-засновник відомого в Індії мобільного платіжного сервісу Paytm.
На сьогоднішній день в Індії налічується близько 870 млн абонентів мобільного зв’язку, при цьому тільки 450 млн осіб мають банківські рахунки. Регулятор упевнений, що кандидати в платіжні банки мають необхідні можливості для обслуговування тих громадян країни, які досі не мали доступу до фінансових послуг.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас