У Мінекономіки підрахували, скільки можна отримати за Одеський припортовий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки підрахували, скільки можна отримати за Одеський припортовий

Казна та Політика
316
Міністр економічного розвитку України Айварас Абромавічус вважає, що за рахунок приватизації Одеського припортового заводу державна скарбниця поповниться щонайменше 17 мільярдами гривень.
Про це Абромавічус заявив під час відвідування спільно з головою Фонду держмайна України Ігорем Білоусом Одеського припортового заводу для визначення інвестиційної привабливості цього держпідприємства.
“Припортовий завод не входить в число держпідприємств, які держава планує зберігати в довгостроковій перспективі. Успішна приватизація заводу, побудованого поруч з портом в 70-х роках, дасть новий імпульс до реформування економічного сектора. Ми сподіваємося на участь у відкритих і прозорих торгах іноземних інвесторів, які відбудуться в грудні. Від приватизації цього держпідприємства плануємо отримати до кінця цього року близько 17 мільярдів гривень”, – зазначив міністр.
За словами Абромавічус, “до 1 вересня припортовий завод відвідає іноземний консультант, який представлятиме інтереси інвесторів. Станом на середину серпня інтерес до придбання підприємства проявили більше десяти інвесторів – міжнародних компаній з Норвегії, США та інших держав, які спеціалізуються на виробництві та збуті газу, аміаку і карбаміду “.
Фонд Державного майна виставив три умови потенційним покупцям: майбутній власник повинен зберегти надалі профіль виробництва, забезпечувати екологічну безпеку та соціальні умови для працівників заводу.
У той же час міністр відзначив, що російські компанії через санкції щодо російської економіки вилучені з числа потенційних покупців.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас