Порошенко програв суд у Росії у справі Roshen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко програв суд у Росії у справі Roshen

Фондовий ринок
1858
У Росії арбітражний суд Липецької обл. визнав законними штрафи в розмірі 15 тис. рублів, які були накладені на Липецьку фабрику Roshen (“Рошен”) Президента України Петра Порошенка, за порушення митного законодавства.
Повідомляється, що суд відмовив Roshen у скасуванні трьох штрафів по 5 тис. рублів кожен за три виявлених випадки порушень.
Суд встановив, що “дочка” Roshen розмістила на своїх складах для митного оформлення продукцію “диск-стрибунець з логотипом “Рошен”, “канцелярське приладдя: олівці кольорові в тригранній дерев’яній оболонці з грифелем”,“гра настільна “Боксери” з логотипом “Рошен”, яка прибула з Гонконгу.
Як йдеться у рішенні, липецький Roshen має статус уповноваженого економічного оператора, який передбачає спрощену процедуру митного оформлення вантажів. Але ця процедура, як зазначив суд, не поширюється на товари, які надійшли з офшорних зон, так як вони мають поступати на акредитовані склади тимчасового зберігання в загальному порядку.
Як говориться в рішенні суду, “спеціальний адміністративний район Гонконг (Сянган) Китайської Народної Республіки входить до переліку держав і територій, що надають пільговий режим оподаткування та (або) не передбачають розкриття та надання інформації при проведенні фінансових операцій (офшорні зони)”.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас