Про 16 градусів у квартирі: Експерт пояснив, чому це неправильно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про 16 градусів у квартирі: Експерт пояснив, чому це неправильно

Енергетика
8822
Економічний ефект від зниження мінімально допустимої температури в житловому приміщенні з 18 до 16 градусів буде нижче очікуваного.
Крім того, це може призвести до зростання захворюваності. Таку думку висловив експерт у сфері енергетики та ЖКГ Інституту суспільно-економічних досліджень Дмитро Довженко.
Як пояснив експерт, мінімальна температура в житловому приміщенні на рівні 18 градусів зафіксована в нормативних документах, і вона цілком обгрунтована. При цьому в проекти новобудов закладається ще більший норматив – 20 градусів. “Якщо говорити про реальні комфортні умови, то це 20-22 градуси”, – додав Довженко.
У цьому контексті він зауважив: згідно з нормами, що діють сьогодні, при температурі в житловому приміщенні менше 18 градусів є всі підстави для звернення до “відповідних органів” за компенсацією за недоотримані комунальні послуги.
Говорячи про ідею знизити мінімально допустимий рівень температури, експерт сказав: “На багатоповерхівках ми можемо заощадити близько мільярда кубометрів газу – це істотна сума”. У той же час він зауважив: температура 16 градусів у квартирі для більшості людей – некомфортна. А значить, збільшиться витрата електроенергії за рахунок більшого використання обігрівачів. Крім того, може зрости захворюваність.
Таким чином, реальна економія може виявитися значно меншою очікуваної.
Нагадаємо, 13 серпня Кабінет міністрів України доручив Міністерству охорони здоров’я та Мінрегіону вивчити питання зниження мінімально допустимої температури в житлових приміщеннях з 18 °С до 16 °С.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас