Для 81% бізнесменів інвестклімат в Україні непривабливий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для 81% бізнесменів інвестклімат в Україні непривабливий

Казна та Політика
657
Інвестиційний клімат України за другий квартал 2015 року інвестори оцінили в 2,66 балів за п’ятибальною шкалою. Це негативна зона, з якої Україна не виходить з 2010 року.
Про це пише zn.ua з посиланням на статтю економічного оглядача видання Юлії Самаєвої. Вона розповіла, що саме такими виявилися результати опитування, яке провела Європейська бізнес-асоціація серед своїх членських компаній. Ними виявилися ключові компанії всіх секторів ринку.
Їм ставили питання про те, що вони думають про стан інвестиційного клімату – змінюється він, які тенденції превалюють, які проблеми є ключовими для інвесторів. 3 бали за прийнятою шкалою – це нейтральний рівень, а все, що нижче 3-х балів, є від’ємним значенням.
У статті Юлії Самаєвої сказано, що Україна не може вийти з негативної зони інвестклімату з 2010 року.
Позитивних оцінок – це 4 і 5 – інвестори не поставили жодного разу за всю історію вимірювання індексу з 2008 року. І, незважаючи на дерегуляцію, що упевнено проходить, 81% опитаних бізнесменів незадоволені станом інвестиційного клімату України.
Майже половина з них (49%) не зазначає жодних позитивних змін і продовжує скаржитися на повільне впровадження реформ, корупцію, податкову та фіскальну регуляцію і тиск з боку відповідних органів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас