Компанія РусАл має намір судитися за Запорізький алюмінієвий комбінат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія РусАл має намір судитися за Запорізький алюмінієвий комбінат

Казна та Політика
578
Фонд держмайна України ініціював проведення позачергових зборів акціонерів Запорізького алюмінієвого комбінату (ЗАлК) 14 серпня 2015 року. Про це вчора повідомила “ЕП” з посиланням на джерело, близьке до керівництва Фонду.
За його словами, у ФДМ планують відновити працездатність підприємства і знову виставити його на продаж.
“Щоб запустити програму відновлення, Фонду держмайна потрібно змінити склад Наглядової ради, який зараз повністю – всі 7 осіб – представляє компанію РусАл, і ввести в нього представників держави”, – відзначило джерело.
Співрозмовник підкреслив, що до моменту повернення акцій у власність держави ЗАлК практично не працював, а тільки накопичував борги – кредиторська заборгованість становить близько 4,5 млрд грн.
У той же час компанія РусАл має намір захищати свої інтереси в суді. “Компанія РусАл є добросовісним покупцем акцій Запорізького алюмінієвого комбінату. Рішення Верховного суду України про повернення контрольного пакета акцій ЗАлКу у державну власність грубо порушує права інвесторів”, – йдеться в офіційній заяві компанії.
“Раніше суди неодноразово встановлювали факт відсутності заборгованості ПАТ «ЗАлК», а також акціонерів перед державою в особі “Укрексімбанку”. Для захисту своїх інтересів компанія РусАл звернулася до Європейського суду з прав людини”, – підкреслила прес-служба компанії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас