Податкова готує масову детінізацію бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова готує масову детінізацію бізнесу

Казна та Політика
7329
Державна фіскальна служба (ДФС) України розраховує, що зміни до Податкового кодексу, націлені на мінімізацію тіньової економіки, будуть прийняті Верховною Радою до кінця вересня.
Про це повідомив глава служби Роман Насиров.
Він зазначив, що питання тіньової економіки, завдяки якій одні бізнеси можуть отримувати доходи і не платити податки, а інші – змушені нести додаткове податкове завантаження, потрібно вирішувати системно – шляхом прийняття змін до законодавства.
“Ми зараз допрацьовуємо пропозиції, які в кінці серпня – вересні надамо Міністерству фінансів, щоб до кінця вересня були прийняті зміни до Податкового кодексу”, – сказав Насиров.
Він також нагадав, що Мінфін в даний час працює над бюджетом на наступний рік, чому і потрібно внести зміни до Податкового кодексу вже у вересні, щоб у бізнесу була можливість підготуватися до нового податкового періоду за новими правилами.
Крім того, Насиров розраховує, що ДФС з жовтня-листопада цього року усуне проблему фіктивних податкових кредитів з податку на додану вартість.
“Ми очікуємо, що з жовтня-листопада цього року реально вичистимо незрозумілий податковий кредит, який був в системі”, – сказав Насиров.
За його словами, це дозволить знизити кількість перевірок бізнесу, позаяк більшість тематичних перевірок проводилася саме для з’ясування ланцюжка контрагентів і їхніх операцій по “незрозумілих” податкових кредитах.
Нагадаємо, система електронного адміністрування ПДВ працює з 1 липня, або вже протягом 6 тижнів. Бізнес неодноразово просив владу повернути систему в тестовий режим.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас