ЄС виділив 8,55 млн євро на підтримку управління кордонами в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділив 8,55 млн євро на підтримку управління кордонами в Україні

Казна та Політика
138
Європейська Комісія виділила четвертий транш обсягом 8,55 млн євро з програми бюджетної підтримки “Підтримка секторальної політики управління державним кордоном в Україні”, передає прес-служба Представництва ЄС в Україні.
Зазначено, що за допомогою цієї програми з підтримки секторальної політики Євросоюз вносить свій внесок у модернізацію державної прикордонної служби та державної фіскальної служби України.
“Це відбувається через покращення законодавчої та нормативно-правової бази, введення кращих механізмів контролю та модернізацію інфраструктури перетину кордонів відповідно до стандартів ЄС. Також програма підтримує зусилля українського уряду по досягненню ефективного балансу між безпечними кордонами і законним рухом людей і товарів у відповідності зі стандартами та кращими практиками ЄС”, – йдеться в повідомленні.
Заступник голови Представництва ЄС в Україні Томас Фреллесен зазначив, що кошти “надалі сприятимуть міжкордонній торгівлі, прискорять демаркацію кордону і запровадження електронної митної системи”.
“Я впевнений, що фінансова підтримка ЄС зміцнить співпрацю між агентствами, залученими до комплексного управління кордонами, також результатом надання такої підтримки стане ефективне управління у сфері прикордонного контролю та міграції для громадян інших країн – відповідно до зобов’язань України в рамках Плану дій з візової лібералізації”, – зазначив він.
Відзначено, що програма підтримки секторальної політики, бюджет якої становить 60 млн євро, допомагає у впровадженні зобов’язань, взятих на себе українським урядом в рамках угоди про асоціацію між ЄС та Україною. Програма підтримує імплементацію діяльності, пов’язаної з комплексним управлінням кордонами і демаркацією; вона сприяє зміцненню обмінів інформацією з партнерськими службами країн-сусідів. Також програма підтримує введення заходів, що сприяють полегшенню торгівлі.
“Аспект належного управління повністю інтегрований у програму, це зроблено через його ціль, що полягає у зменшенні корупції та ефективному впровадженні стандартів етики і цілісності, а також введення більш прозорих та ефективних процедур перетину кордонів та митного оформлення. Полегшення процедур, включаючи обслуговування за принципом єдиного вікна, дасть відчутні переваги громадянам і торговцям, а також поліпшить управління в секторі управління кордонами. Особлива увага в рамках програми приділяється захисту основних прав вразливих груп населення (осіб, які шукають притулку, біженців, неповнолітніх осіб без супроводу дорослих, жертв торгівлі людьми), які перетинають кордон”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас