Кабмін встановив виплату грошової допомоги призовникам на строкову службу через каси військкоматів або на рахунки в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін встановив виплату грошової допомоги призовникам на строкову службу через каси військкоматів або на рахунки в банках

Казна та Політика
927
Кабінет Міністрів встановив виплату грошової допомоги призовникам на строкову військову службу через каси військових комісаріатів або на рахунки в банках.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики.
Згідно з ним, відповідний порядок виплати грошової допомоги був затверджений на засіданні уряду 12 серпня.
Даний акт був прийнятий з метою реалізації закону “Про військовий обов’язок і військову службу”, згідно з яким громадянам, які призиваються на строкову військову службу, виплачується грошова допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат (на даний момент 2436 гривень) за рахунок коштів державного бюджету.
Кабмін встановив, що виплата допомоги здійснюється на підставі наказу військового комісара перед початком проходження громадянами строкової військової служби.
Виплати проводяться шляхом перерахування коштів на рахунок у банку або через касу військкомату.
Витрати на виплату допомоги включаються в обсяг видатків для проведення чергових призовів на строкову військову службу та здійснюються за рахунок коштів держбюджету.
Як повідомляло агентство, раніше Кабмін встановив, що чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу в квітні-травні, повинна була скласти 21126 чоловік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас