Банк Ахметова приєднався до меморандуму про реструктуризацію валютних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Ахметова приєднався до меморандуму про реструктуризацію валютних кредитів

Кредит&Депозит
1236
ПУМБ Ріната Ахметова приєднався до меморандуму про реструктуризацію споживчих кредитів в іноземній валюті, запропонованому Нацбанком і Незалежною асоціацією банків України.
Про це йдеться в повідомленні банку.
“Політична і фінансова криза боляче вдарила, в першу чергу, по позичальниках валютних іпотечних кредитів. Ми з самого початку приступили до діалогу з нашими клієнтами, щоб допомогти їм впоратися з ситуацією, пропонуючи кредитні канікули і реструктуризацію боргу, конвертацію позики в національну валюту за пільговим курсом”, – цитує прес-служба голови правління ПУМБ Сергія Черненко.
За його словами, після того як уряд схвалив низку важливих змін у законодавстві України, ми нарешті можемо приєднатися до меморандуму про реструктуризацію валютних кредитів, запропонованому Національним банком і НАБУ
Як повідомлялося, в травні поточного року НБУ заявив про те, що в Україні почав діяти меморандум щодо врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті, який підписали понад десяти банків.
Згідно з меморандумом реструктуризувати свою заборгованість можуть фізособи, які отримували кредит на придбання житлової нерухомості.
Це має бути єдине житло позичальника, в якому він за станом на 1 січня 2014 року зареєстрував своє місце проживання.
Реструктуризації підлягає загальна сума несплачених зобов’язань по основній сумі позики, відсотки і комісії, які в цілому не перевищують 2,5 млн грн за офіційним курсом гривні на 1 січня 2015 року та термін повернення якої станом на 1 січня 2014 не настав.
При цьому повинна бути відсутньою непогашена прострочена заборгованість станом на 1 січня 2014 року або вона врегульована до моменту реструктуризації.
ПУМБ заснований в 1991 році. Найбільшим акціонером банку на початок липня 2015 залишалося ТОВСКМ Фінанс” (92,24%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас