Чому впали протестні настрої серед українців - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому впали протестні настрої серед українців - думка експерта

Казна та Політика
6769
Протестні настрої, як і потенційна імовірність самого протесту, – це реакція суспільства на різні чинники впливу на події в країні. Але, як і в більшості суспільних і не-суспільних процесів, ці настрої мають певний сезонний характер.
Про це заявив на прес-конференції “Чи ростуть протестні настрої українців у період кризи?” директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко.
“Традиційно, літо – період, коли протестні настрої в суспільстві значно зменшуються, – вважає Биченко – так як з одного боку люди в силу кліматичних умов більш розслаблені, це сезон відпусток. З іншого боку – витрати на основні потреби також падають, наприклад, за опалення платити не треба. Так що потрібно просто мати на увазі, що тут велику роль відіграє сезонний фактор”.
Биченко також додав, що є два серйозні чинники, які впливають на рівень протестного настрою в країні – це військові дії на сході України і вибори, що наближаються. У першому випадку війна є запобіжним чинником, оскільки суспільство в більшій своїй масі розуміє, що, влаштовуючи протести тут, ми послаблюємо країну на Сході. У разі виборів, вони також є “віддушиною”: під час проведення будь-яких виборів, у тому числі і місцевих, невдоволення суспільства, як правило, падає.
Нагадаємо, що Конституційний суд призначив проведення виборів до Київради на кінець жовтня 2015-го року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас