Для будівництва нового каналізаційного колектора в Києві необхідно 160 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для будівництва нового каналізаційного колектора в Києві необхідно 160 млн грн

Казна та Політика
549
У столиці відновили будівництво нового каналізаційного колектора, для продовження робіт необхідно 160 млн грн.
Про це повідомили в прес-службі КМДА.
“Києву терміново потрібен новий колектор. Роботу старого вдалося відновити ціною неймовірних зусиль міських служб. Адже він знаходиться в аварійному стані вже 16 років”, – зазначив київський міський голова Віталій Кличко.
За його словами, з моменту визнання колектора аварійним – в 1999 році – його оновленню не приділялося належної уваги. А будівництво нової гілки колектора було припинено.
“Розуміючи, яку загрозу представляє нинішній колектор для екології Києва, ми відновили будівництво нової гілки і знайшли можливість виділити на це 40 млн грн. Але цих коштів недостатньо. Роботи потрібно завершити якомога швидше, тому що відновлення колектора після ще однієї подібної аварії навряд чи буде можливе. Тому для продовження робіт з будівництва другої нитки головного каналізаційного колектора ми очікуємо виділення додаткових коштів від держави”, – підкреслив Кличко.
Як пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, за умови стабільного фінансування ввести новий колектор в експлуатацію можна буде вже в 2017 році. 40 млн гривень, які цього року виділила міська влада на продовження будівництва нової нитки колектора, недостатньо – повна потреба в коштах для завершення робіт, необхідних у поточному році, становить 200 млн грн.
“Нам потрібно ще 160 млн грн. Додаткове фінансування може здійснюватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку через Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. І це треба робити невідкладно”, – зазначив Пантелеєв.
Він повідомив, що на ліквідацію аварійних випадків місто також виділило вже понад 25 млн грн. Щоб усунути наслідки аварій і відновити водопостачання майже трьом районам столиці, ремонтні бригади працювали в цілодобовому режимі.
Зараз водопостачання жителям відновлено, а за станом колектора здійснюється щоденний моніторинг.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас