ФГВФО за розслідування дій співробітників міліції при виїмці документів з Радикал Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО за розслідування дій співробітників міліції при виїмці документів з Радикал Банку

Кримінал
317
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє, що процедура огляду і повернення конфіскованих документів неплатоспроможного Радикал Банку (с. Петропавлівська Борщагівка, Києво-Святошинський район, Київська область) можлива тільки після проведення розслідування дій співробітників міліції під час їх незаконної виїмки.
Про це йдеться в повідомленні Фонду.
15 липня під керівництвом слідчого слідчого відділу ГУ МВС України в місті Києві Елли Довгаль був проведений обшук і виїмка документів в Радикал Банку.
Цей банк 9 липня був віднесений до категорії неплатоспроможних у зв’язку з порушенням вимог законодавства у сфері готівкового обігу.
Фонд заявляє, що при виїмці документів працівники міліції допустили низку грубих процесуальних порушень.
Зокрема, мова йде про вилучення документів в обсязі більшому, ніж зазначено в постанові слідчого судді, і неналежне складання опису документів, які були вилучені.
Крім того, обшук проводився в відсутність тимчасового адміністратора банку Олександра Шевченко, який був фактично заблокований співробітниками правоохоронних органів в одному з кабінетів.
У зв’язку з цим Фонд гарантування направив на адресу Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки відповідну заяву про злочин.
Фонд розгляне питання огляду і повернення тимчасово вилучених документів банку після проведення досудового розслідування стосовно працівників міліції.
Як повідомляло агентство, у середині липня Фонд гарантування вкладів заявив про вилучення МВС всієї документації в Радикал Банку при обшуку.
З 10 липня Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в Радикал Банк.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас