Уряд України схвалив проект закону про спрощення бухобліку: Що це дасть підприємствам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України схвалив проект закону про спрощення бухобліку: Що це дасть підприємствам

Казна та Політика
1867
Кабінет міністрів України схвалив розроблений Міністерством фінансів проект закону про спрощення вимог до бухгалтерського обліку.
Про це написала на своїй сторінці в Facebook замміністра фінансів Олена Макеєва.
“Що це дасть підприємствам? Скорочення переліку вимог до оформлення первинної документації, зменшення кількості часу бухгалтера на ведення обліку, підвищення позиції в рейтингу Doing Business”, – відзначає заступник міністра.
Законопроект визначає, що рахунок-фактура стане первинним документом, оскільки підтверджує здійснення господарської операції.
У законопроекті Кабмін пропонує встановити європейські критерії класифікації підприємств. Зокрема, до мікропідприємств будуть відноситися компанії з такими показниками (на річну дату складання фінансової звітності за попередній рік): сукупною вартістю активів – до EUR350 тис., чистим доходом від продажу продукції – до EUR700 тис., середньою кількістю співробітників – до 10 осіб .
Для малих підприємств вартість активів повинна складати до EUR4 млн, чистий дохід – до EUR8 млн, кількість співробітників – до 50. Для середніх підприємств ці показники повинні становити відповідно до EUR20 млн, до EUR40 млн і до 250 співробітників, а при більш високих показниках підприємства будуть відноситися до великих.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас