Кабмін доручив виділити з резервного фонду 50 млн грн на виготовлення паспортів нового зразка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін доручив виділити з резервного фонду 50 млн грн на виготовлення паспортів нового зразка

Казна та Політика
469
Кабінет міністрів доручив Міністерству фінансів України виділити з резервного фонду 50 млн гривень для виготовлення внутрішніх паспортів нового зразка.
Відповідну постанову №546 “Деякі питання запровадження паспорта громадянина України” прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав 30 липня.
“Виділити Міністерству внутрішніх справ 50 млн. гривень для здійснення заходів, пов’язаних з впровадженням паспорта громадянина України відповідно до закону України “Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, що підтверджують особу або її спеціальний статус”, – йдеться в постанові.
Цим документом визначається Міністерству фінансів здійснити зазначені виплати за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.
Як повідомлялося, Кабмін 25 березня затвердив зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, а також зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України, який не містить безконтактний електронний носій. Згідно з постановою, оформлення та видача паспортів нового зразка почнеться з 1 січня 2016 року.
24 червня Кабмін доручив Державній міграційній службі, МВС, Держспецзв’язку, Раді міністрів Криму, Нацбанку та органам місцевого самоврядування (останні два – за згодою) забезпечити видачу громадянам біометричних паспортів в терміни з першої половини 2016-го по 2017 рік.
У грудні 2012 року набув чинності закон “Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус”. Закон передбачає введення біометричних паспортів, що містять чіп, або безконтактний електронний носій інформації, на якому записані, зокрема, біометричні дані людини – відбитки пальців, розпізнавання особи, ДНК, долоня руки, сітківка ока та ін.
Як відомо, в Україні з біометричними даними також будуть оформлятися паспорта громадянина України для виїзду за кордон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас