Як банки борються з хакерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як банки борються з хакерами

Кримінал
565
Після серії гучних атак хакерів, багато банків виробляють більш агресивну тактику боротьби проти кібер-злочинності, в тому числі стратегію «активної оборони».
Законодавство не дозволяє компаніям, які стали жертвами хакерів, здійснювати у відповідь напади на сервери кіберзлочинців, тому тим, хто постраждав доводиться знаходити інші способи боротьби з атаками.
Компанії займаються зміцненням своїх мереж і створенням спеціальних дослідницьких лабораторій. Їх співробітники намагаються не відставати від хакерів у вивченні сучасних шкідливих програм і способів захисту.
«Потужною системи захисту недостатньо. У розпізнанні загрози необхідний людський фактор », – зазначив Остін Бергл, колишній заступник начальника блоку кібербезпеки в ФБР Нью-Йорка.
Банки створили спеціальну групу для обміну інформацією про загрози безпеки. Туди входить 5500 членів, в тому числі JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo і HSBC.
Також учасники галузі створили систему оповіщення про кібератаки. За допомогою інструментарію Soltra Edge, користувачі фінансових послуг зможуть отримувати своєчасну інформацію в стандартизованої формі про можливі атаки.
Раніше одна атака обходилася зловмисникам в $1000. Тепер витрати зросли до $50000. Це змушує хакерів замислюватися про доцільність злочинів.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас