Turkcell реструктуризував борг "Астеліту", поточні кредити оператора становлять 3,6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Turkcell реструктуризував борг "Астеліту", поточні кредити оператора становлять 3,6 млрд грн

Кредит&Депозит
386
Компанія Turkcell (Туреччина) реструктуризувала борг ТОВ “Астеліт” (бренд life :)), поточні кредити були переведені в національну валюту і їх залишок становить 3,6 млрд грн ($ 163 млн), говориться у фінансовому звіті Turkcell.
Як наголошується в повідомленні, після підписання угоди про купівлю в СКМ частки в “Астеліті” Turkcell конвертував значну частину кредиту life :)) у власний капітал і реструктуризував частину боргу.
“Це було зроблено для виключення валютного ризику деномінованих у доларах США кредитних зобов’язань і їх негативного впливу на консолідовану фінансову звітність Групи Turkcell. Відповідно, поточні кредити life :) повністю переведені в національну валюту, і їх залишок становить 3,6 млрд грн”, – наголошується в повідомленні.
До реструктуризації непогашені боргові зобов’язання “Астеліту” становили $ 875 млн.
“У рамках реструктуризації боргу і потреб в обігових коштах у 2015 році, капітал life :) був збільшений на $686 млн, з яких оператор використав 2,7 млрд грн кредитних коштів під гарантії Turkcell і отримав $66 млн субординованого кредиту безпосередньо від Turkcell. Із загального обсягу коштів, отриманих life :), близько $387 млн було використано для оплати внутрішньогрупових зобов’язань. Після закінчення виплат зовнішнім фінансовим установам та реструктуризації боргових зобов’язань загальна сума коштів в обороті (сash outflow) life :) у зв’язку з реструктуризацією капіталу становитиме близько $300 млн на рівні Групи “, – пояснюється в фінзвіті оператора.
“Астеліт” закінчив II кв.-2015 із чистим прибутком 1,78 млрд грн. У липні поточного року турецький оператор Turkcell завершив консолідацію 100% “Астеліту”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас