Мінфін розробив проект закону, який посилить бюджетну дисципліну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін розробив проект закону, який посилить бюджетну дисципліну

Казна та Політика
887
Міністерство фінансів розробило проект закону, що пропонує посилити бюджетну дисципліну і ввести бюджетні правила внесення змін до закону про Державний бюджет.
Про це повідомили в прес-службі Мінфіну.
Зокрема, розроблений Міністерством проект Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України” підготовлений з метою визначення чітких правил внесення змін до закону про державний бюджет протягом бюджетного періоду.
“Застосування цих правил забезпечить сталість річного бюджету, знизить ризик впливу політичних процесів на державний бюджет, посилить відповідальність учасників бюджетного процесу за прийняті рішення та за управління бюджетними коштами”, – йдеться в повідомленні.
Проект закону передбачає встановлення таких умов: відхилення оцінки прогнозних макроекономічних показників від прогнозу, врахованого при складанні Закону про державний бюджет; значне (понад 15%) відхилення від плану фактичних надходжень або витрат бюджету за результатами трьох кварталів року; перевищення очікуваного обсягу видатків на обслуговування державного боргу від планових показників.
Крім того, проект закону пропонує надати Кабінету Міністрів виключне право на внесення змін до Закону про державний бюджет України, якщо такі зміни передбачають зміну граничного обсягу дефіциту державного бюджету, граничного обсягу державного боргу та гарантованого державою боргу і граничного обсягу надання державних гарантій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас