Google вбиває Google+: YouTube відключить прив'язку коментарів до соцмережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google вбиває Google+: YouTube відключить прив'язку коментарів до соцмережі

Технології&Авто
1388
Вчора компанія Google оголосила у своєму блозі, що в найближчі місяці відключить прив’язку соціальної мережі Google+ до інших сервісів пошукового гіганта. Першими зміни торкнуться відеохостингу YouTube.
Обов’язкову прив’язку коментарів до публічного аккаунту в Google+ називали однією з найбільш дратівливих функцій з моменту появи соціальної мережі в 2011 році.
У своєму пості «Everything in its right place», назва якого перегукується з однією з найвідоміших пісень британської групи-новатора Radiohead, віце-президент Google Бредлі Горовіц заявив, що незабаром наявність аккаунта в Google+ стане не обов’язковим для повноцінного користування рештою сервісами компанії.
Першими зміни торкнуться сервіс YouTube. На даний момент, мало того, що для коментування відео необхідний аккаут в Google+, коментар висвічується на сторінці користувача в цій соціальній мережі. Така система буде відключена протягом «кількох місяців».
За словами Горовиця, Google пішла на такий крок, оскільки не бачить необхідності прив’язувати всі сервіси крім основного, до додаткового публічного акаунту. «Люди говорили нам, що доступ до всіх Google-сервісів через один акаунт робить їх життя набагато легше. Але ми також чули, що Google+ не зобов’язаний ставати ідентичністю користувача у всіх продуктах Google, якими він користується ».
У повідомленні, опублікованому в блозі YouTube, говориться, що, крім відключення прив’язки до Google+, алгоритм обробки коментарів зазнає й інші зміни. Зокрема, оновиться система ранжирування коментарів, в результаті чого знизиться видимість образливих повідомлень. До слова, YouTube нарахував, що співвідношення так званих «сміттєвих» коментарів до загального числа становить 35%.
Соціальна мережа Google+ піддається критиці і глузуванням з першого дня її існування. За останній час компанія сконцентрувалася на розвитку інших сервісів, зокрема, Google Maps і пошукового алгоритму, що викликало нову хвилю чуток про швидку кончину сервісу.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас