Японія прийме на озброєння оснащені рейкотронами і лазерами есмінці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія прийме на озброєння оснащені рейкотронами і лазерами есмінці

Технології&Авто
1202
Японський уряд схвалив фінансування будівництва двох есмінців перспективного проекту 27DD.
Дані кораблі будуть модернізованими есмінцями типу “Атаго”. На 27DD будуть встановлені новітні системи озброєння, включаючи бойові лазери і рейкотрони .
Нові есмінці повинні бути прийняті на озброєння Японії в 2020-2021 роках. До складу Морських сил самооборони Японії кораблі візьмуть із звичайним озброєнням, але після початку серійного виробництва рейкотрон і захисних лазерних систем вони будуть встановлюватися на 27DD в процесі програм модернізації.
На даний момент ще не повідомляються детальні подробиці проекту. Однак відомо, що головною енергетичною установкою на есмінці 27DD будуть здвоєні газотурбінних-електричні двигуни COGLAG. Передбачається, що вони і будуть перезаряджати конденсатори рейкотрон і лазерів.
Повідомляється, що кораблі 27DD матимуть водотоннажність в 8,2 тисячі тонн. Ці кораблі будуть дещо більшими есмінців типу “Атаго” (їх водотоннажність становить 7,7 тисячі тонн). Також перспективні есмінці будуть оснащені протикорабельними ракетами, сонарами і модифікованою бойовою інформаційно-керуючою системою AEGIS, яка здатна працювати в кооперативному режимі, отримуючи інформацію вказівку на ціль з інших кораблів.
Раніше повідомлялося, що науково-дослідне управління ВМС США (ONR) в середині 2016 вперше проведе морські випробування рейкових гармат. Рейкотрон буде вести вогонь по морських цілях, що вільно плавають на дистанції близько 40-80 км.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас