У Німеччині очікують великий попит на машини з автопілотом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині очікують великий попит на машини з автопілотом

Технології&Авто
475
Представники автомобільної галузі Німеччини прогнозують, що продажі напівавтоматичних і самоврядних автомобілів вже в наступні кілька років досягнуто мільярдів євро.
“Приблизно через п’ять років по автобанах їздитимуть машини з автоматичною системою управління”, – очікує глава компанії Robert Bosch Дірк Хохайзель.
Голова правління концерну Continental Ельмар Дегенхарт вважає, що тільки одні датчики, необхідні для автоматизованого водіння, в 2020 році можуть створити ринок обсягом в 10 млрд євро.
Згідно з прогнозом Центру автомобільних досліджень (CAR) при Університеті Дуйсбурга-Ессена, оборот автоматизованої і напівавтоматизованих систем управління в 2020 році зросте приблизно до 55 млрд євро, а в 2030 році може перевищити 300 млрд євро, пише Deutsche Welle.
Німецький автовиробник Daimler має намір почати тестування напівавтоматичних вантажівок (тобто машин, функції водія в яких мінімізовані і зводяться, в основному, до контролю) на автобанах країни вже найближчим часом, пише Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Як заявив газеті член правління компанії Вольфганг Бернхард, в Daimler сподіваються “протягом найближчих тижнів отримати дозвіл на випробування”. Масове виробництво напівавтоматичних вантажівок може початися “протягом двох-трьох років”, зазначив він.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас