"Укртелеком" втричі наростив прибуток і "влив" до держбюджету більше мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" втричі наростив прибуток і "влив" до держбюджету більше мільярда гривень

Фондовий ринок
668
Чистий прибуток “Укртелекому” у першому півріччі 2015 року виріс в 3 рази і склав 142 млн грн. Операційний прибуток склав 420 млн грн. Дохід (без урахування ПДВ) склав 3,214 млрд грн. Про це повідомив генеральний директор ПрАТ “Укртелеком” Юрій Курмаз.
При цьому за шість місяців 2015 ПрАТ “Укртелеком” перерахувало до бюджетів усіх рівнів понад 1 млрд грн платежів і податкових зборів. За 2014 рік компанія поповнила бюджет країни більш ніж на 2 млрд грн.
“Компанія переходить в нову якість, яка характеризується тим, що ми навчилися управляти нашими витратами”, – зазначив Курмаз.
Він підкреслив, що при відносній стабільності доходів компанії вдалося скоротити витрати, отримавши при цьому таке зростання.
При цьому голосові послуги, за словами гендиректора, показують падіння на 7,5% (з 1745 млн грн до 1613 млн грн прибутку).
Як зазначив Курмаз, в “Укртелекомі” навчилися компенсувати недоотримані доходи від голосової телефонії доходами від сучасних послуг. При цьому, за його словами, “Укртелеком” не відмовляється від розвитку голосового зв’язку.
“Завдання – утримати і по можливості збільшити доходи від традиційної фіксованої телефонії”, – сказав генеральний директор компанії.
Курмаз нагадав, що “Укртелеком” присутній у всіх регіонах України і має порядку 1,5 млн км ліній зв’язку. Broadband (широкосмуговий доступ до інтернету – ред.) від “Укртелекому” доступний у 1585 населених пунктах, телефонія в більше 11 тис. населених пунктів. Станом на 1 липня, “Укртелеком” мав 7,4 млн абонентських ліній (11% ринку) і більш 1,6 млн користувачів Broadband (18% ринку), зазначив гендиректор компанії.
“Ми досягли лідерських позицій на ринку широкосмугового доступу”, – констатував він.
“Це та цінність, яку ми вже точно будемо розвивати”, – заявив Курмаз про широкосмуговий доступ до інтернету і підкреслив, що лінії зв’язку будуть модернізовані.
Крім того, в планах компанії – розширення професійних навичок і можливостей співробітників. Для цього в “Укртелекомі” створена школа із залученням не тільки внутрішніх ресурсів, але й зовнішніх фахівців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас