У Казахстані близько 7 тисяч кілометрів автодоріг будуть платними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Казахстані близько 7 тисяч кілометрів автодоріг будуть платними

Технології&Авто
206
У Казахстані згідно з держпрограмою розвитку та інтеграції передбачено введення плати за проїзд на 7 тис. км автодоріг, в основному для вантажного транспорту.
Нацкомпаній «КазАвтоЖол» стане оператором нових автомобільних доріг. З 17 млн до 30 млн тонн повинен бути збільшений вантажопотік через територію Казахстану до 2020 року. В даний час частка транспортного коридору становить 7,5% від ВВП країни.
Однак з моменту створення нового транзитного Шовкового шляху ситуація зміниться кардинально убік збільшення оборотів транспортно-логістичної системи, впевнений міністр з інвестицій та розвитку РК Асет Ісекешев, який презентував три основні шляхи транспортної системи Казахстану, які будуть розширюватися і модернізуватися.
Це – російсько-казахстанський напрямок в Китай, напрямок з Китаю через територію Казахстану до Азербайджану, Грузії і далі в країни Європи. А також «південний потік» – з Казахстану через Іран до країн Близького Сходу та Індію.
«У рамках транспортно-логістичної галузі, значить, з першого питання це – створення мультимодального євразійського трансконтинентального коридору, який дозволить зв’язати Європу та Азію і залучити до 5-8 відсотків від потенційного обсягу вантажопотоку, загального товарообігу Китаю та Європейського союзу», – повідомив міністр .
А другий транспортно-логістичний шлях через країни Закавказзя має увазі наявність конкурентоспроможного морського шляху. Міністр нагадав про особливу роль Морського порту Актау і Сухого порту «Хоргос – Східні ворота». У країні йде активний процес інтеграції європейсько-азіатській системи автомобільних доріг.
У числі інших нововведень – використання досвіду іноземних фахівців. Так, в сферу авіації, за словами міністра, запрошені фахівці з Англії, в сферу геології – з Канади, в сферу енергозбереження – з Німеччини.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас