Компанія Nike створила кросівки для людей з фізичними обмеженнями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Nike створила кросівки для людей з фізичними обмеженнями

Технології&Авто
419
Нові кросівки Zoom Soldier 8 Flyease, представлені компанією Nike, були розроблені спеціально для людей з фізичними обмеженнями.
Вони оснащені спеціальною системою циклічної блискавки, яка дозволяє людям з обмеженими фізичними можливостями взувати їх, використовуючи тільки одну руку.
Такі кросівки повинні зробити легше життя людей, які не можуть повністю використовувати всі можливості тіла, наприклад, після ампутацій, ударів або внаслідок хвороби Паркінсона.
Технологія, названа Flyease, була розроблена фахівцем NikeТобі Хетфілд після того, як він отримав лист від Меттью Вольцера, молодої людини, що страждає від церебрального паралічу. Вольцер скаржився на те, що хвороба робить його м’язи менш пружними, і він боїться, що, вступивши до коледжу, він не зможе взуватися самостійно.
Хетфілд зазначив, що оскільки Меттью дуже любить баскетбол і баскетбольний стиль, він створив кросівки, які б відповідали смакам молодої людини. “Я вбудую блискавку в п’яту кросівок для того, щоб вони могли буквально розкриватися. Основне завдання полягало в тому, щоб блискавка змогла закривати і утримувати взуття, при цьому дозволяючи спокійно взувати і знімати кросівки”.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас