На Apple подали в суд через бренд iWatch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Apple подали в суд через бренд iWatch

Технології&Авто
982
Європейський власник товарного знака подав позов проти компанії Apple з приводу торгової марки «iWatch», незважаючи на те, що власний продукт компанії в кінцевому рахунку отримав ім’я Apple Watch.
Невдоволення компанії Probendi, що володіє правами на товарний знак «iWatch» в Європі, викликав той факт, що при введенні в пошуковику Google ключового слова iWatch, в результатах пошуку в основному вказуються посилання на «розумні» годинник компанії Apple. Для багатьох слово iWatch асоціюється з продуктом компанії з Купертіно – саме так називали годинники до їх офіційного анонсу, і багато людей, включаючи Тіма Кука (Tim Cook), як і раніше іноді використовують цю назву.
За даними Bloomberg, позов Probendi був поданий в Мілані 26 червня. У ньому зазначено, що Apple систематично використовує формулювання iWatch в пошуковій системі Google для того, щоб направити відвідувачів на власний веб-сайт, рекламуючи Apple Watch.
На сайті Probendi Limited зазначено, що торговельна марка «iWatch» No. EU007125347 була зареєстрована 3 серпня 2008 року для використання з програмним забезпеченням і комп’ютерним обладнанням.
Хоча цей позов навряд чи можна назвати причиною відмови Apple від використання бренду «iWatch» для своїх годинників, він все ж показує, що могло статися, якби компанія зупинилася на цій назві.
Втім, це не перший випадок, коли невелика компанія намагається отримати популярність завдяки судовій тяжбі з технологічним важковаговиком. Подібних спроб слід чекати і надалі. Судовий процес у цій справі почнеться в листопаді.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас