У Раді представили законопроект про реструктуризацію боргів фізичних осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді представили законопроект про реструктуризацію боргів фізичних осіб

Кредит&Депозит
1947
Група народних депутатів представила законопроект №2352-а “Про реструктуризацію боргів фізичної особи та визнання його банкрутом”.
“Таким чином, фізична особа може звернутися до суду, зможе порушити провадження у справі про банкрутство і запустити механізм погашення боргу. Цей механізм схожий на банкрутство юридичної особи, але він буде значно простіше і передбачає три процедури: реструктуризацію боргу, укладення мирової угоди та реалізацію майна боржника “, – зазначив один з авторів законопроекту, народний депутат Сергій Алексєєв.
Він також додав, що на сьогоднішній день законодавство України побудоване таким чином, що якщо людина не в змозі погасити борги – вони залишаються з ним до кінця життя і переходять у спадок нащадкам.
Зараз не існує жодного юридичного механізму, який би вирішував цю проблему. Цей проект закону, на його думку, передбачає такий механізм реструктуризації боргів фізичної особи, в якому передбачений баланс інтересів кредиторів і боржників.
Нагадаємо, в 2009 році вперше в Україні було визнано банкрутом фізичну особу. Тоді харківської пенсіонерці списали 300 тисяч гривень боргу, офіційно звільнили від кредитного тягаря.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас