Вийшов Офіс 2016 для Mac. І не факт, що ви захочете віддати за нього гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вийшов Офіс 2016 для Mac. І не факт, що ви захочете віддати за нього гроші

Технології&Авто
1320
Через п’ять років після виходу Office для Mac 2011 передплатникам платних планів Office 365 доступна фінальна збірка нової версії офісного пакету Microsoft для «маків». Найдешевша «домашня» підписка коштує 95 грн на місяць, в пакет входить п’ять добре відомих додатків – Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote. Редакція AIN.UA оцінила новий «офіс» в роботі і готова поділитися з вами враженнями.
«Word для Mac»
Перша «макова» версія знаменитого текстового процесора вийшла в 1985 році. До свого тридцятиліття Word для Mac обзавівся підтримкою «ретини», повноекранного режиму, вбудованою перевіркою російської та української орфографії та граматики, а також новим майже «плоским» інтерфейсом. Непогано, особливо в порівнянні з користувачем «офісу», який до тридцяти заведе хіба що кота, сколіоз та валютний кредит на Ford Focus.
Вийшов Офіс 2016 для Mac. І не факт, що ви захочете віддати за нього гроші
Тепер зручніше працювати спільно з іншими користувачами, по-новому реалізовано обговорення фрагментів тексту.
«Excel для Mac»
Найвідоміший табличний процесор, сучасний абак на цифрових стероїдах. Цього року версії для Mac – тридцять, як і Word. Крім підтримки «ретини» і нового інтерфейсу а-ля Excel для Windows, у свіжій версії з’явилися наступне:
  • Рекомендовані діаграми
  • Зрізи зведеної таблиці для виявлення закономірностей у великих обсягах даних
  • Надбудова «Пакет аналізу» для складного статистичного або інженерного аналізу
Вийшов Офіс 2016 для Mac. І не факт, що ви захочете віддати за нього гроші
Microsoft обіцяє також поліпшення ряду вже присутніх раніше в Excel для Mac 2011 функцій.
«PowerPoint для Mac»
Тут теж новий інтерфейс і ряд нововведень. Наприклад, коментарі до вмісту слайдів відображаються в ланцюжку поряд з відповідним текстом. Стиль презентації можна змінювати за допомогою варіантів теми (різні колірні схеми).
Вийшов Офіс 2016 для Mac. І не факт, що ви захочете віддати за нього гроші
Також підтримується «ретина» і повноекранний режим роботи.
«Outlook для Mac»
Повелитель пошти, календарів і завдань впритул наблизився до свого «віндового» побратима як зовні, так і функціонально. Наприклад, з’явилася підтримка оперативної доставки кореспонденції, функція пропозиції часу в календарях, можливість їх розташування поруч, відображення прогнозу погоди. Але головне достоїнство цієї програми – «рідна» підтримка Microsoft Exchange.
Вийшов Офіс 2016 для Mac. І не факт, що ви захочете віддати за нього гроші
Повноекранний режим роботи не підтримується.
«OneNote для Mac»
Користувачі «маків» можуть встановити цю програму і без передплати на Office 365 – її легко знайти в Mac App Store. OneNote – просунута записна книжка, інструмент як для збереження невеликих заміток про все, ведення списку справ, так і для серйозного дослідження.
Вийшов Офіс 2016 для Mac. І не факт, що ви захочете віддати за нього гроші
А ще Microsoft обіцяє розпізнавання тексту в PDF, картинках і рукописних нотатках.
Критика «Office 2016 для Mac»
За час поки я користувався новим «офісом» (більшою мірою Word, трохи менше Outloook і Excel), я помітив ряд недоліків, які поставили під питання продовження підписки на Office 365 в наступному місяці.
Інтерфейс мімікрує під Office для Windows: ряд функціональних елементів лише виглядають схоже, але не виконують тих же функцій. Приклад: панель швидкого доступу в заголовку вікна, яка в Mac-версії не налаштовується. Інтерфейс хоч і схожий на «віндовий», але не ідентичний і програє йому візуально (піктограми не такі акуратні, довгі слова локалізованих текстових елементів деколи не поміщаються в один рядок, інтерфейс не такий «плоский» тощо).
Вийшов Офіс 2016 для Mac. І не факт, що ви захочете віддати за нього гроші
Word для Mac 2016. У правому кутку видно смайлик, клікнувши по якому ви зможете відправити в Microsoft позитивний чи негативний відгук – характерна ознака «тестових» версій Microsoft Office.
Не підтримується ряд звичних користувачеві «маків» функцій. Наприклад, вам не вдасться перейменувати документ, клікнувши по назві в заголовку вікна, іконка поряд з ім’ям файлу не перетягується в інші програми. Не підтримуються текстові сервіси OS X, тобто ви не зможете перетворювати текст, перевіряти його системним або стороннім спел-чекером (я користуюся ОРФО). Як я згадував вище, Outlook не вміє «розгортатися» на весь екран.
Office для Mac 2016 поки не продається «в коробці», а розповсюджується лише за передплатою. Я порівняв його з версією для Windows, яка до цих пір в «беті». У мене склалося враження, що Microsoft з якоїсь причини випустила в люди попередню версію продукту, назвавши це «релізом». Користуватися можна, але перераховані шорсткості, а також час від часу виникають «баги» (про які я повідомив в підтримку Microsoft) залишають неприємне враження.
Вартість «Office 2016 для Mac»
Microsoft Office для Mac 2016 – серйозний і потужний програмний продукт, незважаючи на ряд недоліків. Але навіть враховуючи відносно невисоку ціну за підписку на цей офісний пакет, для нього є багато альтернатив. Особливо, якщо ви використовуєте Word лише для того, щоб накидати невеликий текст, Excel для підрахунку місячного сімейного бюджету, а PowerPoint взагалі встановили випадково. Це «онлайнові» Google Docs з Gmail і календарем, Zoho Office, Pages, Numbers і Keynote в iCloud укупі з Calendar і Mail. Сюди ж безкоштовний Microsoft Office Online, і дивовижні Draft і Quip. А ще є навіть більш звичні безкоштовні «десктопні» LibreOffice (OpenOffice) і «офіс» від Apple.
Чого не відняти у Microsoft Office, так це наявності версій входять в пакет програм під «десктопні» і мобільні ОС: Windows, OS X, Android, iOS, Windows Phone. А це може стати ще однією серйозною причиною придбати підписку на Office 365.
Віталій Бондарь
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас