Військові запропонували більш компактні і дешеві сонячні панелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Військові запропонували більш компактні і дешеві сонячні панелі

Технології&Авто
1400
Військові дослідники Редстонського арсеналу армії США заявили про істотний прорив у виробництві сонячної енергетики.
Їм вдалося створити фотогальванічну сонячну панель, яка менше, надійніше і при цьому дешевше в порівнянні з аналогічними рішеннями на ринку.
Більшість сучасних панелей використовують конструкцію з чистого кремнію. Діапазон хвиль світла, який панель може поглинути і перетворити в електрику, порівняно малий у порівнянні з повним спектром сонячного випромінювання. Таким чином, традиційні панелі не тільки не можуть використовувати весь свій потенціал, а й страждають від ультрафіолетового та інфрачервоного випромінювання, яке призводить до перегріву і руйнування.
Нова розробка передбачає включення надтонких металевих шарів (таких як срібло і золото) між напівпровідниковими шарами. Завдяки цьому панель перетворює більш широкий спектр випромінювання, а також отримує здатність відображати шкідливі промені. Крім того, новинка здатна генерувати однакову кількість енергії незалежно від кута падіння сонця на неї. Тобто для таких панелей відпадає необхідність встановлювати їх на спеціальні дорогі моторизовані підставки.
Як відзначають розробники, технологія все ще перебуває на зародковій стадії розвитку. Дослідження підтверджують переваги технології, але про серійне виробництво говорити поки ще дуже рано.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас