Що цікавить хакерів більше, ніж номери кредитних карт? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що цікавить хакерів більше, ніж номери кредитних карт?

Кримінал
2820
Понад 33 великих корпорацій в Північній Америці і Європі постраждали від нестандартних нападів хакерського угруповання Morpho. Організація переглянула способи злочинної діяльності в інтернеті і вибрала нову мішень для отримання прибутку.
Так, зловмисники займалися крадіжкою корпоративних секретів.
Відмовившись від традиційних способів онлайн-шахрайства – крадіжки баз даних клієнтів і номерів кредитних карт – хакери направили свої зусилля на інтелектуальну власність і корпоративні секрети високого рівня.
У дослідженні провайдера систем безпеки Symantec зазначено, що хакери володіють досвідом і достатніми ресурсами для того, щоб успішно здійснювати напади на багатомільярдні компанії, наприклад, Facebook, Twitter, Apple і Microsoft.
Група шахраїв розробила шкідливі інструменти для комп’ютерів Windows і Apple. Після успішної операції хакери не залишають жодних слідів пошкодження системи або доказів.
Специфіка краденої інформації не дозволяє відразу конвертувати її в гроші, як наприклад, у випадку з кредитними картами. Однак інтелектуальну власність можна продати на нелегальному аукціоні.
Кіберзлочинці Morpho вперше дали про себе знати в 2013 році, скомпрометувавши інформацію декількох великих технологічних фірм.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас