IBM анонсувала перші в галузі 7-нм мікросхеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM анонсувала перші в галузі 7-нм мікросхеми

Технології&Авто
868
«Блакитний гігант» з гордістю заявив, що роки трудів і величезна кількість дослідницьких проектів окупилися сторицею зі створенням перших у світі 7-нм мікросхем.
Тобто, майбутня мініатюрна електроніка буде використовувати чіпи з транзисторами завдовжки всього лише 7 мільярдних частин метра. Це в 1400 разів (тільки вдумайтеся в це число) менше порівняно з людським волоссям.
Ці чіпи також є гарантією продовження актуальності горезвісного «закону» Мура, що стверджує регулярне подвоєння щільності розміщення елементів в інтегральних схемах кожні 24 місяці, ще як мінімум на одне покоління. Поширення 7-нм чіпів буде супроводжуватися появою більш продуктивних, дешевих і досконалих електронних продуктів в різних сегментах, починаючи від комп’ютерів, розумних пристроїв сегмента «Інтернету речей» і закінчуючи розумними предметами щоденного користування, підключеними до мережі.
У IBM відзначають, що останній прорив є плодом 5-річних інвестицій вартістю $ 3 млрд в дослідження і розробку напівпровідникових чіпів, які компанія анонсувала в минулому році.
В цілому анонс 7-нм мікросхем IBM залишає гіркуватий післясмак. Справа в тому, що, незважаючи на безперервні дослідження, торік IBM вирішила продати свій напівпровідниковий бізнес GlobalFoundries.
Минулого тижня угода отримала остаточне схвалення. Компанії IBM також приписують 10 різних проривів протягом останніх десятиліть, що передували появі мікросхем, розрахованих на виробництво за нормами 7 нм.
У компанії відзначають, що системи IBM, орієнтовані на корпоративний сегмент, продовжать використовувати власні передові розробки, але виробництво цих чіпів тепер буде здійснюватися на потужностях GlobalFoundries.
Першими мікросхемами, які IBM виготовила із застосуванням останніх досягнень, є 7-нм тестові мережеві чіпи з працюючими транзисторами. Тобто, комерційні версії чіпів з’являться тільки через деякий час. В даний час передові чіпи на кшталт мікропроцесорів, що лежать в основі десктопів і ноутбуків, виготовляються за нормами техпроцесу 22 або 14 нм. На черзі освоєння 10-нм норм виробництва і тільки після цього настане ера 7 нм.
Компанія IBM заявляє, що 7-нм чіпи розширять звичні технологічні межі, тим самим сприяючи задоволенню зростаючих потреб в хмарних обчисленнях, великих обсягах даних, пізнавальних обчисленнях і мобільних пристроях.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас