Honda оголосила про додаткове відкликання 1,6 млн авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Honda оголосила про додаткове відкликання 1,6 млн авто

Технології&Авто
372
Японська корпорація Honda Motor відкликає на безкоштовний ремонт всередині країни ще 1,63 млн автомобілів різних модифікацій через проблеми з подушками безпеки фірми Takata.
Таким чином, загальна кількість автомобілів, які в Японії вже відкликали у зв’язку з дефектними подушками безпеки становить близько 9,5 млн авто всіх компаній.
“Тільки в кінці червня корпорації Toyota Motor і Nissan Motor з цієї причини відкликали понад 3 млн машин в усьому світі”, – йдеться в повідомленні.
Відзначимо також, що японська компанія Takata знаходиться в центрі грандіозного міжнародного скандалу, бо вироблені нею подушки безпеки, можуть раптово відкриватися під час руху автомобіля. Несправність в нагнітачах повітря подушки призводить до того, що при спрацьовуванні подушка може “вистрілити” в людину металевими фрагментами.
Зараз статистика свідчить, що через подібних інцидентів у США та Малайзії загинули вже щонайменше вісім людей, більше 100 отримали поранення. У середу аналогічний інцидент стався в Японії з автомобілем фірми Nissan, але ніхто не постраждав.
Додамо також, що в травні 2015 Takata погодилася визнати дефектними близько 34 млн машин, вироблених в США і оснащених несправними подушками безпеки. Відзначимо, що відкликання продукції автомобільної промисловості став найбільшим в історії автомобілебудування.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас