Гройсман розповів, чому голосував за закон про конвертацію валютних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, чому голосував за закон про конвертацію валютних кредитів

Кредит&Депозит
5800
Голова Верховної Ради вважає себе частково відповідальним за прийняття парламентом законопроекту №1558-1 про конвертацію валютних споживчих кредитів за офіційним курсом гривні на дату укладення договору.
“Я думаю, що багато чого, що відбувалося, було абсолютно спонтанним і було імпровізацією. Я підкреслюю, що вважаю, що в цій імпровізації є і моя вина. Все трошки щось один одному недоговорити, все трошки щось комусь переграли , і врешті-решт вийшло те, що вийшло “, – сказав він.
При цьому спікер зізнався, що сам не бачив текст законопроекту, проголосувавши за нього.
“Я думаю, що всі повинні розділити відповідальність щодо долі цього закону. Я почитав те, що прийняли в третьому читанні за рішенням комітету … не всі ж читали його, я в тому числі, на превеликий жаль, і я визнаю тут свою провину . Це було блискавично, ми говорили про одне, внесли інше, проголосували третє, і це все для багатьох стало шоком “, – сказав він.
За його словами, в ухваленій редакції закон дозволяє конвертувати кредити людям, які взяли їх для придбання декількох об’єктів нерухомості для комерційної діяльності, що, на думку Гройсмана є несправедливим.
“Очевидно, є необхідність прийняти зважене і правильне рішення. Будемо радитися в коаліції, яким шляхом вийти з цієї ситуації, щоб допомогти тим, кому це необхідно і не допустити можливості зловживання на людському горі тим, хто хоче це зробити”, – сказав він.
При цьому за його словами, це питання розглядає профільний комітет, а коаліцією поки не визначений механізм виходу із ситуації.
Гройсман також назвав ухвалення цього законопроекту уроком, з якого слід зробити висновок про необхідність відповідального ставлення до прийняття рішень.
Як повідомляло агентство, Рада прийняла законопроект №1558-1 про конвертацію валютних кредитів 2 липня, після чого 3 липня деякі депутати почали відкликати свої голоси, реєструвати постанови про порушення Регламенту при голосуванні за нього, а 7 депутатів запропонували парламенту скасувати результати голосування.
Президент Петро Порошенко вважає ухвалення Верховною Радою законопроекту №1558-1 популістським рішенням і корупцією.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас