Digital Reasoning побудувала найбільшу нейронну мережу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Digital Reasoning побудувала найбільшу нейронну мережу

Технології&Авто
523
Компанія Digital Reasoning, що спеціалізується на когнітивних комп’ютерних технологіях, заявила про побудову найбільшої в світі нейронної мережі з 160 мільярдами параметрів.
Цікаво відзначити, що попередній рекорд Google був представлений мережею з 11,2 млрд параметрів, а Ліверморська національна лабораторія Лоренса зуміла організувати нейронну мережу з 15 млрд параметрів.
Результати досягнень Digital Reasoning в глибинному навчанні і нейронних мережах опубліковані в авторитетному виданні Journal of Machine Learning. Також вона представить свої розробки в ході тридцять другої Міжнародної конференції по машинному навчанню в Ліллі, яка проходить з 6 по 11 липня.
Як зазначає технічний керівник компанії Метью Русел (Matthew Russell), створена нейронна мережа генерує вектор чисел для кожного слова в словнику. Це дозволило Digital Reasoning організувати так звану «словесну математику».
Наприклад, «король» мінус «чоловік» плюс «жінка» дає результат «королева». Є стандартний набір з близько 20 тисяч аналогій слів, на який орієнтуються розробники при тестуванні своїх систем.
Компанія Google зуміла домогтися точності 76,2%. Результат Стенфордського університету склав 75%. А Digital Reasoning обійшла всіх з результатом 85,8%. Це істотне досягнення в галузі, стверджують дослідники.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас