У Новій Зеландії за образу в соцмережах саджатимуть до в'язниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Новій Зеландії за образу в соцмережах саджатимуть до в'язниці

Кримінал
241
У Новій Зеландії набув чинності прийнятий на минулому тижні закон, згідно з яким за відправку через Інтернет повідомлень расистського характеру, образу релігійних почуттів, образу осіб за їх сексуальну орієнтацію та інші подібні порушення користувачі будуть переслідуватися в кримінальному порядку.
Для належного виконання нового закону в країні буде створено спеціальне агентство, в завдання якого увійдуть розгляд відповідних скарг і взаємодія з великими соціальними мережами на зразок Facebook, Twitter і Google+.
Спочатку автору образливого повідомлення буде пропонуватися добровільно видалити його протягом 48 годин, в іншому випадку воно буде віддалятися примусово. В цілому ж закон передбачає два види покарання за образи в Інтернеті – штраф і реальне тюремне ув’язнення. Розмір штрафу може досягати $ 33 500, а термін арешту становити два роки. При цьому якщо буде доведено, що своїми висловлюваннями людина намагалася довести опонента до самогубства, то їй загрожуватиме три роки ув’язнення.
Треба зауважити, що хоча закон і був прийнятий парламентом Нової Зеландії майже одноголосно (116 парламентарів проголосували за, і тільки 5 проти), але у нього все ж знайшлися противники, які вважають, що він суперечить принципам свободи слова.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас